Rekordantal ansøgere til it-uddannelser vækker stor begejstring

3.408 unge søgte i år ind på de it-faglige uddannelser som 1. prioritet, hvilket er 10,4 procent flere end sidste år. En vækst og interesse for it-faget, der både glæder Dansk Erhverv, IT-Branchen og ikke mindst Notora.

Årets kvote 1-ansøgninger til de videregående uddannelser havde deadline i søndags den 5.juli.
En opgørelse over ansøgte studiepladser viser, at flere unge ønsker en it-uddannelse. Det er en udvikling, der vækker stor begejstring i Notora.

Karriere i Notora

Gør karriere i Notora

Flere vil være datamatiker og cand.it.

Som en fremadstormende it-konsulentvirksomhed med flere Gazelle-priser bag sig bygger Notora på et agilt fundament af unge talenter og erfarne konsulenter. Særligt datamatikere, dataloger og cand.it.’er udgør en stor del af Notoras medarbejderstab.

”Covid-19 har sået en del bekymring om, hvordan fremtiden for it-branchen og antallet af nytilkomne vil se ud. Det er derfor enormt positivt, at en af de mest populære uddannelser i Danmark viser sig at være datamatikeruddannelsen, der for femte år i træk oplever en fremgang i antallet af ansøgere,” udtaler Marie Bianca Lilholt, Teamchef & Kommerciel ansvarlig i Notora.

Fra 2019 til 2020 er ansøgertallet på datamatikeruddannelsen steget med 9 procent. På IT-Universitetet oplever man ligeledes fremgang, hvor ansøgertallet er steget med hele 16 procent.

Mangel på it-kompetencer i fremtiden

Allerede nu vurderer IT-Branchen, at der mangler 2.600 it-folk alene i it-branchen, og ifølge tal fra regeringen kan vi allerede i 2030 komme til at mangle op imod 19.000 it-specialister i Danmark.

”Hele arbejdsmarkedet skriger efter it-specialister. En tredjedel af de danske it-virksomheder har helt måtte opgive at besætte stillinger, fordi der simpelthen ikke er folk nok på markedet. Det får ikke bare it-branchen til at lide, det betyder også, at Danmarks digitalisering sættes ned i fart,” udtaler Natasha Friis Saxberg, adm. direktør i IT-Branchen.

Arbejdsmarkedet efterspørger især de tunge it-specialister som softwareudviklere, it-projektledere og sikkerhedseksperter. Derfor glæder det også Notora, at flere unge ønsker at uddanne sig inden for it-faget, da vækst og udvikling af virksomheden i høj grad er betinget af en fast tilførsel af nye medarbejdere med den nyeste viden og udsyn inden for feltet.

”Vi er altid på udkig efter nye, unge talenter med it-kompetencer, hvad end det er konsulenter, programmører, softwareudviklere eller forretningsudviklere med et ønske om at specialisere sig inden for it. Det vakte stor begejstring for os som virksomhed, da folketingets partier i juni blev enige om at afsætte 210 millioner kroner til at øge antallet af studiepladser med 5.000 indenfor it, teknologi og velfærd. Vi er samtidig rigtig glade for, at et stigende antal unge kan se de muligheder, der åbner sig med en it-uddannelse,” afslutter Marie Bianca Lilholt.

Er du nysgerrig på karrieremulighederne i Notora?

Læs mere om, hvad vi kan tilbyde dig: Gør karriere i Notora