Æg – din branche
I Danmark produceres forskellige typer af æg: overvejende er der tale om skrabeæg og økologiske æg, hvor forbrugerne i mindre grad køber ind på frilandsæg og buræg. Æg der sælges til forbrugerne eller storkøkkener, restauranter mm, kaldes ’konsumæg’ eller ’skalæg’. De fleste danske æg sælges som ’skalæg’, og kun de æg, der ikke har den rette kvalitet, f.eks. en lille revne i skallen eller er beskidt, slås ud, pasteuriseres og laves til produktæg. Størstedelen af æggene produceres hos ca. 160 professionelle ægproducenter i Danmark. Danmark har en stor tradition for produktion af æg, hvor der gennem årene har været specielt fokus på dyrevelfærd og ægproducenternes evne til at efterleve de skærpede kvalitetskrav.
Fakta & tendenser i ægproduktion og -industri

Udfordringer inden for ægproduktion og -industri
Hver industri har sine egne specifikke udfordringer, men den største udfordring forbliver at producere tilstrækkeligt med mad og at brødføde vores befolkning. Og denne proces finder sted dagligt overalt i verden. Specifikke udfordringer fortsætter med at dukke op i sektoren for ægproduktion, hvor producenterne kommer til at skulle leve op til de skærpede krav fra forbrugerne og deres behov. For i sidste ende er det alligevel forbrugeren, der bestemmer markedets udvikling.