Fisk – din branche
Mange fisk, skaldyr og krebsdyr bliver fanget til menneskeligt forbrug. Fisk forbruges i næsten alle lande over hele kloden. Det er en vigtig kilde til protein og andre nærringstoffer. Fiskesektoren som industri er involveret i jagt, opdræt, forarbejdning, konservering, opbevaring, transport, markedsføring eller salgs fisk og/eller fiskeprodukter. Ofte ser vi en kombination af disse forskellige aktiviteter. I sidste ende distribueres produktet til detail-, hospitals-, fødevareoutlets eller andre fødevarevirksomheder i ind- og udland.
Fakta & tendenser i fiskeindustrien

Udfordringer i fiskeindustrien
Inden for hver branche er der nogle specifikke problemer. Lige fra fisk og skaldyr til mejeriprodukter – friske produkter til kød. At brødføde verdens befolkning ser imidlertid ud til at være den største udfordring på nuværende tidspunkt. Og det er der ingen vej udenom: dag ind og dag ud. I fiskeindustrien er der en række sektorspecifikke områder, der spiller en væsentlig rolle. Bæredygtighed, korte ordrer og effektiv udskæring er måske de mest almindelige problematikker, som fiskeindustrien i øjeblikket står over for.