Den 1. oktober 2020 er en vigtig skæringsdato for NAV-brugere

Inden den 1. oktober 2020 kan I gratis få opdateret jeres licens til Business Central 16 – den nyeste version af Business Central (BC). Det er særlig vigtigt at få gjort, hvis I benytter Dynamics NAV 2018 eller en ældre version, da en konvertering af licensen til BC 16 inden 1. oktober 2020 giver adgang til BC 14, der som den sidste BC-version indeholder den velkendte Windows-klient og kodesproget C/AL. 

Opdatér jeres license gratis

Fra den 1. oktober 2020 vil det ikke længere være muligt at opgradere jeres Dynamics NAV og få adgang til den centrale Business Central 14. BC 14 er nemlig den sidste version, som tilbyder både en Windows- og webklient samt mulighed for at lave tilpasninger i kodesproget C/AL og arbejde med det nye AL (extensions). Hvis I har et ønske om på sigt at komme på Business Central, vil det derfor være fordelagtigt for jer at opdatere jeres licens inden den 1. oktober, da I med skiftet automatisk sikrer adgang til den version, I konverterer til samt de to foregående versioner af Business Central: BC 15 og BC 14.

Få fremtidssikret jeres nuværende ERP-løsning og få opdateret jeres licens nu

En ny politik fra Microsoft betyder, at I nu maksimalt kan gå to versioner tilbage fra da jeres nuværende licens blev oprettet. Den 1. oktober kan I ikke længere købe BC 14, og muligheden for at tilgå en Windows-klient og C/AL ved en fremtidig opgradering til Business Central forsvinder derfor definitivt. En opdatering af jeres licens, så I kan tilgå BC 14, har særlig teknisk betydning for jer, der stadigvæk skal have adgang til C/AL på grund af 3. parts produkter som f.eks. Lessor m.m. Derudover vil det typisk være lettere at opgradere fra en eksisterende NAV-løsning til netop BC 14, da I har mulighed for at genbruge koden fra jeres nuværende NAV-løsning via C/AL.

Microsoft Livscykluspolitik for BC

Microsoft Livscykluspolitik for Business Central

(Foto: Microsofts nye livscykluspolitik for Business Central)

Opdatér licensen nu og vent med opgradering

At opdatere jeres licens til Business Central inden den 1. oktober 2020 betyder ikke, at I skal opgradere jeres løsning nu. I kan sagtens nøjes med at opdatere licensen og vente med selve opgraderingen.

Det er dog vigtigt at bemærke, at når I som brugere skal gå fra Dynamics NAV til Business Central, overgår I fra samtidige brugere til navngivne brugere. Samtidigt lukkes der for muligheden for at tilkøbe nye brugere og tabeller m.m. til jeres gamle løsning. Det vil selvfølgelig være muligt at tilkøbe til den nye løsning.

Få fortsat adgang til Windows-klienten og få fremtidssikret jeres tilpasninger via C/AL:

Inden den 1. oktober 2020 kan I gratis få opdateret jeres licens, hvis I har et aktivt opdateringsabonnement.
Tag fat i Notora, og få et uforpligtende rådgivnings- og sparringsmøde, hvor vi kan hjælpe jer med at opdatere jeres licens og fremtidssikre jeres nuværende ERP-løsning:
mbl@notora.dk