“DrinkIT” – din ERP-løsning som drikkevarevirksomhed

De senere år har sektoren for drikkevarer gennemgået betydelige ændringer på mange væsentlige områder. Et eksempel er den store udvikling, som har foregået på produktområdet: flere og flere producenter og udbydere af drikkevare byder sig til, ligesom der bliver stigende efterspørgsel på alkoholfrie produkter, der ud over øl også omfatter alkoholfri vin og spiritus. Derudover er branchen for drikkevare også konstant påvirket af innovative tiltag inden for koncepter, emballering og distribution. I samarbejde med vores samarbejdspartner fra Aptean, har vi nu muligheden for at supportere deres nyeste løsning, “DrinkIT”, der er opbygget og opfostret specifikt målrettet virksomheder i berøring med drikkevare.

drikkevare

Få maksimal indsigt i processer – er I klar til forandring?

Tendensen med onlinesalg er blevet en uundgåelig del for samtlige markeder inden for branchen. Alt dette foregår i et stødt stigende tempo, hvor udviklende nye tiltag forekommer hurtigere end nogensinde før. Det er derfor vigtigt, som aktør inden for drikkevaresektoren, at kunne reagere hurtigt og fleksibelt på disse ændringer og udnytte de nye muligheder. Det er naturligvis vigtigt, at man overholder restriktioner, love og regler, som er udstedt fra både regering og told.

Med mere end 25 års erfaring inden for automatisering og digitalisering af virksomheder inden for drikkevaresektoren, kan Apteans nye samarbejdspartner fra DrinkIT kalde sig specialister på området. Og det er egentlig ligegyldigt om du er en lille-, mellem- eller stor virksomhed, der er i berøring med drikkevarer: denne ERP-løsning er skræddersyet til specifikke problematikker inden for drikkevarebranchen, så mange af de velkendte udfordringer kan komme til livs!

”DrinkIT-løsningen” til Microsoft Dynamics 365 Business Central

Med DrinkIT’s drikkevareløsning til Microsoft Dynamics 365 Business Central vælger I en gennemprøvet standardløsning til branchen, hvor I kan understøtte alle jeres forretningsprocesser i ét integreret system. Tilmed giver systemet også en række indikationer på en række relevante aspekter, der gør sig gældende inden for drikkevareindustrien, såsom nøjagtig registrering og ansvarlighed for alkohol, indhold og volumen eller (retur) emballage. Hvis I har en AGP-, IVB- eller GB-tilladelse, kan I også automatisere punktafgiftsregnskabet og linke til EMCS-systemet.

Med de indbyggede muligheder i den kraftfulde Dynamics 365-platform er i sikret de teknologiske fremskridt, der er nødvendige for hurtigt og fleksibelt at kunne reagere på ændringer i branchen. Apteans DrinktIT-løsning er udviklet, så den løbende kan følge med og tempereres markedets behov. Ved at integrere løsningen til Microsoft Dynamics (CfMD) er I garanteret en fremtidssikret ’state-of-the-art ’-løsning, der er udviklet på baggrund af nyeste teknologier anbefalet af branchens største eksperter.

Hvem henvender DrinkIT-løsningen sig til?

DrinktIT-løsningen til Dynamics 365 Business Central er velegnet til:

 • Ølbryggerier

 • Destillerier
 • Producenter af læskedrikke og juice
 • Vinimportører
 • Drikkevare inden for engros/distribution
 • Flaske- og påfyldningsvirksomheder

Drikkevareproducenter

Få din produktionsproces fuldstændig under kontrol

I takt med et øget udbud og flere forskellige produkter, stiller forbrugeren stadigt større krav til produktionen af drikkevare: alkoholiske eller ej. Indsigt og gennemsigtighed i varestrømmen, oprindelsen og forarbejdningen af rå- og hjælpematerialer, en større miljømæssig bevågenhed samt sociale mønster og aspekter er nu regulære opmærksomhedsområder for virksomheder inden for drikkevareindustrien. Derudover kræver tolden også en mere udførlig og forsvarlig redegørelse for hele produktionsprocessen og alkoholbalancen i hvert enkelt produkt. Afvigelser, herunder destillation og aftapningstab, skal også noteres og fremlægges korrekt. For at overholde alle regler og love inden for produktionsprocessen er det vigtigt at have en overskuelig og gennemsigtig indsigt i fremskridtene, omkostningerne og margener. Hertil er en virksomhedsomfattende ERP-løsning essentiel til effektivt at understøtte disse processer. Med en strømlinet produktion og afgiftsadministration holder I fokus på det rette: jeres unikke produkter.

vin

DrinkIT-løsningen til Microsoft Dynamics 365 Business Central giver specifik funktionalitet til produktion eller aftapning af drikkevare – det inkluderer elementer såsom:

 • Planlægning og kontrol af produktionsmængder og lager
 • Registrering af alkohol efter volumen og alkoholbalance inden for varestrømmen
 • Produktionsplanlægning og registrering inklusive support til batchproduktion i f.eks. tanke, kedler eller blandeanlæg
 • Optimal lager- og varehusstyring med blandt andet RF-scanning eller stemmeplukning
 • Integreret punktafgiftsadministration;
  • System-til-system-integration med EMCS (Excise Movement and Control System)
 • Produktspecifikationer og mærkning:
  • Kvalitetskontrol og sporbarhed
  • EDI med kunder og logistikudbydere

Vinimportører

360 graders indsigt i dine kunder og leverandører

Vinimport er kendetegnet ved en bred vifte af produkter fra forskellige kontinenter, ofte i forskellige prisklasser og kvalitetsniveauer. Kunderne varierer fra supermarkeder og drikkevaregrossister til catering- og specialbutikker. Men direkte levering til private forbrugere er også en tendens i stigning, men ofte inden for andre markeder og andre logistiske koncepter. Opbygningen af langvarige relationer med både kunder og vingårde er et centralt element for vinimportører. Som vinimportør er I udmærket klar over, at jeres service over for kunderne kan være alfa og omega. Servicen rækker ud over de produkter, som jeres virksomhed leverer. De skiftende krav fra kunderne kræver ikke kun den nødvendige hastighed, fleksibilitet og effektivitet i jeres produktion og håndtering, men kendskab til forbrugernes forbrugsadfærd er også et elementært fokusområde.

DrinkIT-drikkevarer til Microsoft Dynamics 365

For at kunne træffe velbegrundede beslutninger om de markeder, som I bevæger jer på, og den sortimentspolitik I fører, er det nødvendigt at have indsigt i jeres forretningsprocesser og overblik over de dertilhørende kunderelaterede omkostninger. Med løsningen fra DrinkIT til Microsoft Dynamics Business Central tilbydes I en virksomhedsomfattende ERP-løsning, der givet et svar på både vinimportørens og distributørens specifikke udfordringer, hvilket inkluderer:

 • Fremskyndet ordreopfyldelse ved hjælp af kundesortiment
 • Optimal lager- og varehusstyring med blandt andet RF-scanning eller stemmeplukning
 • Integreret punktafgiftsadministration
 • System-til-system integration med EMCS (Excise Movement and Control System)
 • Product Board-deklaration
 • Indblik i udbytte pr. vin, pr. køber eller pr. producent
 • Omfattende prisaftaler inklusive dimensioner, salgsfremmende priser og prislister
 • Reservation af (første) vine
 • Forbedret sortimentsstyring, herunder støtte til årgange og vinkarakteristika
 • EDI med kunder og logistikudbydere
 • E-handel: integration med portaler, webshop eller øvrige online bestillingsplatforme

Drikkevare: engros og distribution

Fra mellemled til kraftfuld kædepartner

Drikkevaregrossister er oftest kendetegnet ved et omfattende sortiment med forskellige drikkevaresortiment, høje omsætningshastigheder og en stor kundekreds. Et yderst konkurrencedygtigt marked, hvor man skal arbejde i et hurtigt tempo for at kunne tilbyde den nødvendige service døgnet rundt. Det store antal udbydere og den stigende konkurrence fra onlinesalg eller andre bestillingskoncepter sænker kundernes adfærd i forhold til at overgå til en konkurrent, hvor de kan få mere gunstige og fordelagtige vilkår. Måden, hvorpå man opfylder rollen som kæde og servicepartner over for både leverandører og under, er en essentiel og vigtig faktor i henhold til kundeloyalitet. Ud over den nødvendige hastighed og fleksibilitet i ens organisation kræver dette også indgående kendskab til kundernes specifikke krav. Indsigt i omkostninger, margener, sortiment, indkøbsmønster og leveringstider er altafgørende.

vindrue mark

DrinkIT-drikkevarer til Microsoft Dynamics 365

For at kunne træffe velbegrundede beslutninger om jeres service- og sortimentspolitik, skal I have en gennemsigtig indsigt i jeres forretningsprocesser og de dertilhørende kunderelaterede omkostninger. Med drikkevareløsningen fra DrinkIT til Microsoft Dynamics 365 Business Central bliver I tilbudt en virksomhedsomfattende ERP-løsning, der giver jer svar på de specifikke udfordringer inden for drikkevare- og distributionsindustrien, hvilket inkluderer:

 • Fremskyndet ordreopfyldelse ved hjælp af kundesortiment
 • Optimal lager- og varehusstyring med blandt andet RF-scanning eller stemmeplukning
 • Indblik i rentabiliteten af jeres produkt- og kundegrupper
 • Omfattende prisaftaler inklusive dimensioner, salgsfremmende priser og prislister
 • Bonusstyring
 • Transportstyring og digitalt leveringsbevis
 • Integreret punktafgiftsadministration og system-til-system EMCS-integration
 • Håndtering og registrering af emballage og VBR-registrering
 • Støtte til arrangementer og udlejningsaktiviteter
 • E-handel: integration med B2B-bestillinger, webshops eller øvrige online bestillingsplatforme
 • EDI med kunder og leverandører