Gennem et fleksibelt og pålideligt ERP-system kan fødevareproducenter sikre fremtiden

Hvis der er én ting, som de sidste par år har lært virksomheder inden for fødevareindustrien, så er det, at man skal være omstillingsparate i forhold til hvad som helst. Det gælder lige fra de store forstyrrelser, som COVID-19-pandemien har medført til de stadig strengere regeringsbestemmelser på eksempelvis ingrediensområdet, ligesom en større forbrugerefterspørgsel på eksempelvis økologiske produkter er stigende.

Med andre ord: virksomheder, der operer inden for fødevareproduktion, bliver konstant tvunget til at tilpasse sig de omskiftelige markedsforhold og indrette sig hurtigere og hurtigere.

Af den grund har det aldrig været vigtigere, at man som fødevareproducent får etableret et bundsolidt grundlag for en digital transformation.

At skifte fra en reaktiv tilgang til en mere proaktiv og fremadskuende art af slagen, er på dagens marked strengt nødvendigt, hvis ikke markedsandelene skal tilfalde konkurrenterne.

I denne overgang er en fødevarespecifik ERP-løsning et oplagt værktøj at tage i brug!

To nøgleområder, som et fødevarespecifikt ERP-system leverer er fleksibilitet og pålidelighed. Med disse funktioner til rådighed, vil jeres fødevareforretning være i stand til at handle med den rette smidighed og selvtillid – fra i dag og i fremtiden.

Hvordan fordrer en fødevarespecifik ERP-løsning til fleksibel drift?

Som fødevarevirksomhed er det essentielt at besidde evnen til at navigere frit rundt på et bevægeligt marked. Det kunne eksempelvis være i forhold til at kunne justere produktsortiment i henhold til opståede muligheder eller at være i stand til at kunne vedligeholde den vanlige drift på trods af uanmeldte udfordringer opstår.

ERP-systemer med branchespecifikt fokus har åbnet porte i forhold til virksomhedernes mulighed for fleksibilitet, da systemet fremstår som en alt-i-en-løsning, hvor den kraftfulde platform tillader jeres virksomhed at drive progressiv forretning ligegyldigt udefrakommende og forstyrrende omstændigheder.

 • Cloud-implementering

Implementering af en fødevarespecifik ERP-cloudløsning har flere fordele. For det første er der betydelige besparelser forbundet hermed, da du med cloud slipper for at skulle købe og installere ny hardware til jeres lokale servere. Men endnu vigtigere – og mere relevant – er den øgede tilgængelighed, som cloud-implementeringen giver.

Med sådan en opsætning er det muligt for enhver medarbejder, der har en internetforbindelse og webbrowser, at logge sig på systemet, gennemgå alle relevante oplysninger, foretage ændringer og indtaste nye data efter behov. De sidste par år har af velkendte grunde medført langt flere hjemmearbejdsdage, hvorfor behovet for fjernarbejde har været nødvendigt – under sådan en omstændighed bliver en cloudløsning ikke udfordret.

En sidste måde, hvorpå cloudstyrede ERP-opsætninger holder fødevarevirksomhederne på tæerne og opdaterede, er den automatiske grad af opdateringer med de nyeste funktioner og features. På en cloudversion behøver du aldrig at bekymre dig om de nyeste versioner, da processen med opdateringer foretages automatisk.

 • Fuld skalerbarhed

Fødevarevirksomheder kan til hver en tid vælge at igangsætte implementeringen af et branchespecifikt ERP-system: fra det tidlige vækststadie frem til senere perioder, hvor mange forskellige processer er i velfungerende drift. ’Forandring’ er en konstant inden for fødevarebranchen, så selvom en virksomhed på et tidspunkt er lille, kan den ud fra nogle markedsændringer hurtigt vokse sig større, hvor der åbnes op for muligheder med lancering af flere produkter og antallet af afdelinger udvides.

Af den grund er det essentielt og vigtigt, at ERP-systemer til fødevarebranchen skal være skalerbare, så ERP-systemet fra din udbyder er designet til at kunne holde trit med din virksomheds progression og vækst. Det er uanset, om der er tale om introduktionen af nye linjer, faciliteter, personale, processer eller partnere: den gode og rigtige løsning bør have den skalerbarhed, der tager højde for den forhåbentlige vækst.

 • Agil, datadrevet beslutningstagning

Med en automatiseret indsamling af selv de mest detaljerede data, er et fødevarespecifikt ERP-system velegnet til at indhente enorme mængder af fakta og tal. Dét er alene utroligt værdifuldt, men platforme, der går skridtet videre med både analyser og visualiseringer, letter en ny og bedre tilgang i forhold til at træffe velbegrundede beslutninger.

Når du har alle de relevante data til rådighed med ganske få klik, kan du hurtigere træffe beslutninger på et informerede grundlag. Det giver mulighed for at rette fejl, blive opmærksom på problemer og samtidig gribe åbninger på markedet – i en konkurrencedygtig og dynamisk branche kræver det fuld opmærksomhed, hvis man ikke ønsker at tabe terræn på konkurrenterne.

 • Tværfunktionel integration

Kigger man på et organisatorisk plan, så giver et fødevarespecifikt ERP-system dig mulighed for at eliminere datasiloer med en enkelt integreret database. Alle afdelinger og teams i virksomheden vil bruge og blive engageret i platformen, hvor den er velegnet til kommunikation og dét at kunne tilgå data i realtid.

Avancerede systemer som ”Foodware 365”-applikationen tager det et skridt videre ved at integrere med øvrige integrerede systemer i jeres virksomhed, herunder stregkodescannere, sensorer og målingsapparater, som i forvejen kan være installeret i jeres setup. Sådan en integration forenkler kontrolprocessen og sikrer samtidig, at alle ansatte arbejder ud fra én enkelt datakilde.

Hvordan sikrer et fødevarespecifikt ERP-system mere pålidelige resultater?

At stole blindt på dit ERP-system er afgørende for, at din fødevarevirksomhed fortsætter med at skabe resultater og vækst. At finde en fødevarespecifik ERP-udbyder, der ”har din ryg” og pålideligt dækker alle dine behov, vil hjælpe din virksomhed med at indfri nøglemål uden du skal bekymre dig om, at områder skulle blive overset af systemet.

 • Komplet sporing

Fødevaresikkerhed har måske aldrig været vigtigere, end det er tilfældigt i dag. Både de økonomiske- og brandingmæssige omkostninger ved eventuelle tilbagekaldelser og tilbagetræk kan være ødelæggende for dit brand. En god fødevarespecifik ERP-løsning med omfattende sporbarhedsværktøjer vil give dig ro i sindet, da det herigennem er muligt at logge og vedligeholde alle egenskaber og bevægelser af dine produkter og materialer fra den ene ende af forsyningskæden til den anden.

I vil højest sandsynligt gerne vide, hvorfra et bestemt parti af en ingrediens er indhentet fra? Denne information er kun et par få klik væk på denne grænseflade. I er måske også interesseret i at vide, hvilke partier af færdigvarer der kan være kompromitteret på grund af den potentielle inklusion af et allergen? Alle disse former for oplysninger vil være fuldt tilgængelige og synlige i din database ud fra nogle simple søgninger.

 • Pålidelig support

Hvis du udfører din research med rettidig omhu i forhold til udvælgelsen af en fremtidig ERP-udbyder til jeres fødevarevirksomhed, vil du hurtigt opdage, at de forskellige løsningsudbydere tilbyder forskellige grader af serviceniveauer. Forudsat at du finder en udbyder, der har den rette ekspertise og erfaring inden for fødevareområdet, og udbyderen samtidig har stærkt fokus på servicedelen, så vil du med stor sandsynlighed være i sikre og trygge hænder med hensyn til at skulle overvinde eventuelle fremtidige vanskeligheder, der kan risikere at opstå.

I situationer, hvor der er tale om cloudimplementeringer, vil det være endnu nemmere for din udbyders it- og serviceteam at servicere og fejlsøge dit system i tilfælde af en fejl eller udfald på serveren.

 • Skarp overholdelse og sikkerhed

Når du nu er bekendt med, hvor vigtigt det er at overholde offentligt udstedte regler i forhold til det nuværende marked, er det et ’must’ at vælge et ERP-system, der er bygget til at drive din virksomhed inden for de rammer, som er i overensstemmelse med de specifikke parametre, der er pålagt branchen, du operer inden for. Den gode nyhed er, at de fleste systemer er sammensat til netop dette formål.

Ikke nok med, at markedets bedste udbydere inden for fødevarespecifikke ERP-implementeringer tilbyder løsninger til en optimal praksis, der dækker over dine standardprocesser, så automatiserer de også planlægningen af kritiske compliance- og sikkerhedstjek. At eliminere muligheden for menneskelige fejl betyder, at du aldrig behøver at spekulere i, om din drift er i overensstemmelse med ordensmagtens regulativer, som i sidste ende har stor betydning.

 • Automatiseret kvalitetskontrol

Det kan virke indlysende, at dine fødevareprodukter, der besidder et højt kvalitetsniveau, vil blive foretrukket blandt forbrugerne frem for konkurrenternes, men at opretholde et konsekvent højt niveau på produktkvalitetsfronten, vil med garanti give dig og din forretning stærke forspring til de nærmeste konkurrenter på markedet. En opretholdelse af produktkvalitet kræver dog et højt niveau af årvågenhed og opmærksomhed på detaljegraden, som et fødevarespecifikt ERP-system er indrettet til at kunne holde under kontrol og overvågning.

Integrationer med vægte og sensorer, såvel som udstyr til billedbehandling, vil give systemet mulighed for at vurdere alt lige fra størrelse, form, farve og et produkts vægt til mere nuancerede mål som konsistens og modenhed. Når al den indsamlede data sendes til platformen i realtid, kan afvigelser fra allerede accepterede ordrer markeres og løses, så alle elementer, der forlader jeres interne linjer, lever op til de kvalitetsstandarder, som I har opsat.

Med den slags årvågenhed på kvalitetskontrollen, der automatisk anvendes på alle dine produkter, vil du være i stand til at kunne love en konstant tilfredshed, der højest sandsynligt vil omdanne hverdagsforbrugere til faste kunder. En høj kvalitetsstandard vil også sprede ringe i vandet, da en positiv mund-til-mund-reaktion vil virke oplagt.

Fordelene ved en erfaren og branchespecifik ERP-udbyder

Det er vigtigt at huske, at det ikke er alle ERP-udbydere inden for fødevarebranchen, der har de samme forudsætninger for at kunne levere den rette og nødvendige løsning til fødevarevirksomheder. I de foregående afsnit er der gennemgået funktioner i et optimalt fødevarespecifikt ERP-system, der hjælper med at holde din virksomhed beredt på nutiden og fremtiden – ovenstående funktioner bør være på din tjekliste, når du vurderer, hvilken platform der er den rigtige til at understøtte jeres virksomhedsmål og -ambitioner.

Andre vigtigt indikatorer, der kan skille ERP-bukkene fra fårene, er mængden af brancheerfaring, som ERP-udbyderen kan tilbyde. Det er essentielt, at udbyderens specifikke systemer og funktionaliteter kan blive skræddersyet til din fødevarevirksomhed, ligesom det også altid er fordelagtigt, hvis de tilbyder brugervenlige og intuitive grænseflader. Hos Notora er vi overbeviste om, at vores mangeårige opbygning af knowhow inden for fødevareindustrien med Microsoft Dynamics 365 Business Central som grundstenen i vores løsning, gør os i stand til – med ro i sjælen – at kunne sætte flueben ved alle disse områder.

I Notora mener vi selv, at vores fødevarespecifikke ERP-løsninger giver jer et forspring, når det kommer til at fremtidssikre din fødevarevirksomhed. Løsningen vil fungere som fundamentet, hvorpå du kan bygge en bedre version af din virksomhed.

Hvis du ønsker at høre mere om, hvad Notora og vores løsninger kan gøre for din fødevareforretning, så kontakt os i dag.

Hvis der er én ting, som de sidste par år har lært virksomheder inden for fødevareindustrien, så er det, at man skal være omstillingsparate i forhold til hvad som helst. Det gælder lige fra de store forstyrrelser, som COVID-19-pandemien har medført til de stadig strengere regeringsbestemmelser på eksempelvis ingrediensområdet, ligesom en større forbrugerefterspørgsel på eksempelvis økologiske produkter er stigende.

Med andre ord: virksomheder, der operer inden for fødevareproduktion, bliver konstant tvunget til at tilpasse sig de omskiftelige markedsforhold og indrette sig hurtigere og hurtigere.

Af den grund har det aldrig været vigtigere, at man som fødevareproducent får etableret et bundsolidt grundlag for en digital transformation.

At skifte fra en reaktiv tilgang til en mere proaktiv og fremadskuende art af slagen, er på dagens marked strengt nødvendigt, hvis ikke markedsandelene skal tilfalde konkurrenterne.

I denne overgang er en fødevarespecifik ERP-løsning et oplagt værktøj at tage i brug!

To nøgleområder, som et fødevarespecifikt ERP-system leverer er fleksibilitet og pålidelighed. Med disse funktioner til rådighed, vil jeres fødevareforretning være i stand til at handle med den rette smidighed og selvtillid – fra i dag og i fremtiden.

Hvordan fordrer en fødevarespecifik ERP-løsning til fleksibel drift?

Som fødevarevirksomhed er det essentielt at besidde evnen til at navigere frit rundt på et bevægeligt marked. Det kunne eksempelvis være i forhold til at kunne justere produktsortiment i henhold til opståede muligheder eller at være i stand til at kunne vedligeholde den vanlige drift på trods af uanmeldte udfordringer opstår.

ERP-systemer med branchespecifikt fokus har åbnet porte i forhold til virksomhedernes mulighed for fleksibilitet, da systemet fremstår som en alt-i-en-løsning, hvor den kraftfulde platform tillader jeres virksomhed at drive progressiv forretning ligegyldigt udefrakommende og forstyrrende omstændigheder.

 • Cloud-implementering

Implementering af en fødevarespecifik ERP-cloudløsning har flere fordele. For det første er der betydelige besparelser forbundet hermed, da du med cloud slipper for at skulle købe og installere ny hardware til jeres lokale servere. Men endnu vigtigere – og mere relevant – er den øgede tilgængelighed, som cloud-implementeringen giver.

Med sådan en opsætning er det muligt for enhver medarbejder, der har en internetforbindelse og webbrowser, at logge sig på systemet, gennemgå alle relevante oplysninger, foretage ændringer og indtaste nye data efter behov. De sidste par år har af velkendte grunde medført langt flere hjemmearbejdsdage, hvorfor behovet for fjernarbejde har været nødvendigt – under sådan en omstændighed bliver en cloudløsning ikke udfordret.

En sidste måde, hvorpå cloudstyrede ERP-opsætninger holder fødevarevirksomhederne på tæerne og opdaterede, er den automatiske grad af opdateringer med de nyeste funktioner og features. På en cloudversion behøver du aldrig at bekymre dig om de nyeste versioner, da processen med opdateringer foretages automatisk.

 • Fuld skalerbarhed

Fødevarevirksomheder kan til hver en tid vælge at igangsætte implementeringen af et branchespecifikt ERP-system: fra det tidlige vækststadie frem til senere perioder, hvor mange forskellige processer er i velfungerende drift. ’Forandring’ er en konstant inden for fødevarebranchen, så selvom en virksomhed på et tidspunkt er lille, kan den ud fra nogle markedsændringer hurtigt vokse sig større, hvor der åbnes op for muligheder med lancering af flere produkter og antallet af afdelinger udvides.

Af den grund er det essentielt og vigtigt, at ERP-systemer til fødevarebranchen skal være skalerbare, så ERP-systemet fra din udbyder er designet til at kunne holde trit med din virksomheds progression og vækst. Det er uanset, om der er tale om introduktionen af nye linjer, faciliteter, personale, processer eller partnere: den gode og rigtige løsning bør have den skalerbarhed, der tager højde for den forhåbentlige vækst.

 • Agil, datadrevet beslutningstagning

Med en automatiseret indsamling af selv de mest detaljerede data, er et fødevarespecifikt ERP-system velegnet til at indhente enorme mængder af fakta og tal. Dét er alene utroligt værdifuldt, men platforme, der går skridtet videre med både analyser og visualiseringer, letter en ny og bedre tilgang i forhold til at træffe velbegrundede beslutninger.

Når du har alle de relevante data til rådighed med ganske få klik, kan du hurtigere træffe beslutninger på et informerede grundlag. Det giver mulighed for at rette fejl, blive opmærksom på problemer og samtidig gribe åbninger på markedet – i en konkurrencedygtig og dynamisk branche kræver det fuld opmærksomhed, hvis man ikke ønsker at tabe terræn på konkurrenterne.

 • Tværfunktionel integration

Kigger man på et organisatorisk plan, så giver et fødevarespecifikt ERP-system dig mulighed for at eliminere datasiloer med en enkelt integreret database. Alle afdelinger og teams i virksomheden vil bruge og blive engageret i platformen, hvor den er velegnet til kommunikation og dét at kunne tilgå data i realtid.

Avancerede systemer som ”Foodware 365”-applikationen tager det et skridt videre ved at integrere med øvrige integrerede systemer i jeres virksomhed, herunder stregkodescannere, sensorer og målingsapparater, som i forvejen kan være installeret i jeres setup. Sådan en integration forenkler kontrolprocessen og sikrer samtidig, at alle ansatte arbejder ud fra én enkelt datakilde.

Hvordan sikrer et fødevarespecifikt ERP-system mere pålidelige resultater?

At stole blindt på dit ERP-system er afgørende for, at din fødevarevirksomhed fortsætter med at skabe resultater og vækst. At finde en fødevarespecifik ERP-udbyder, der ”har din ryg” og pålideligt dækker alle dine behov, vil hjælpe din virksomhed med at indfri nøglemål uden du skal bekymre dig om, at områder skulle blive overset af systemet.

 • Komplet sporing

Fødevaresikkerhed har måske aldrig været vigtigere, end det er tilfældigt i dag. Både de økonomiske- og brandingmæssige omkostninger ved eventuelle tilbagekaldelser og tilbagetræk kan være ødelæggende for dit brand. En god fødevarespecifik ERP-løsning med omfattende sporbarhedsværktøjer vil give dig ro i sindet, da det herigennem er muligt at logge og vedligeholde alle egenskaber og bevægelser af dine produkter og materialer fra den ene ende af forsyningskæden til den anden.

I vil højest sandsynligt gerne vide, hvorfra et bestemt parti af en ingrediens er indhentet fra? Denne information er kun et par få klik væk på denne grænseflade. I er måske også interesseret i at vide, hvilke partier af færdigvarer der kan være kompromitteret på grund af den potentielle inklusion af et allergen? Alle disse former for oplysninger vil være fuldt tilgængelige og synlige i din database ud fra nogle simple søgninger.

 • Pålidelig support

Hvis du udfører din research med rettidig omhu i forhold til udvælgelsen af en fremtidig ERP-udbyder til jeres fødevarevirksomhed, vil du hurtigt opdage, at de forskellige løsningsudbydere tilbyder forskellige grader af serviceniveauer. Forudsat at du finder en udbyder, der har den rette ekspertise og erfaring inden for fødevareområdet, og udbyderen samtidig har stærkt fokus på servicedelen, så vil du med stor sandsynlighed være i sikre og trygge hænder med hensyn til at skulle overvinde eventuelle fremtidige vanskeligheder, der kan risikere at opstå.

I situationer, hvor der er tale om cloudimplementeringer, vil det være endnu nemmere for din udbyders it- og serviceteam at servicere og fejlsøge dit system i tilfælde af en fejl eller udfald på serveren.

 • Skarp overholdelse og sikkerhed

Når du nu er bekendt med, hvor vigtigt det er at overholde offentligt udstedte regler i forhold til det nuværende marked, er det et ’must’ at vælge et ERP-system, der er bygget til at drive din virksomhed inden for de rammer, som er i overensstemmelse med de specifikke parametre, der er pålagt branchen, du operer inden for. Den gode nyhed er, at de fleste systemer er sammensat til netop dette formål.

Ikke nok med, at markedets bedste udbydere inden for fødevarespecifikke ERP-implementeringer tilbyder løsninger til en optimal praksis, der dækker over dine standardprocesser, så automatiserer de også planlægningen af kritiske compliance- og sikkerhedstjek. At eliminere muligheden for menneskelige fejl betyder, at du aldrig behøver at spekulere i, om din drift er i overensstemmelse med ordensmagtens regulativer, som i sidste ende har stor betydning.

 • Automatiseret kvalitetskontrol

Det kan virke indlysende, at dine fødevareprodukter, der besidder et højt kvalitetsniveau, vil blive foretrukket blandt forbrugerne frem for konkurrenternes, men at opretholde et konsekvent højt niveau på produktkvalitetsfronten, vil med garanti give dig og din forretning stærke forspring til de nærmeste konkurrenter på markedet. En opretholdelse af produktkvalitet kræver dog et højt niveau af årvågenhed og opmærksomhed på detaljegraden, som et fødevarespecifikt ERP-system er indrettet til at kunne holde under kontrol og overvågning.

Integrationer med vægte og sensorer, såvel som udstyr til billedbehandling, vil give systemet mulighed for at vurdere alt lige fra størrelse, form, farve og et produkts vægt til mere nuancerede mål som konsistens og modenhed. Når al den indsamlede data sendes til platformen i realtid, kan afvigelser fra allerede accepterede ordrer markeres og løses, så alle elementer, der forlader jeres interne linjer, lever op til de kvalitetsstandarder, som I har opsat.

Med den slags årvågenhed på kvalitetskontrollen, der automatisk anvendes på alle dine produkter, vil du være i stand til at kunne love en konstant tilfredshed, der højest sandsynligt vil omdanne hverdagsforbrugere til faste kunder. En høj kvalitetsstandard vil også sprede ringe i vandet, da en positiv mund-til-mund-reaktion vil virke oplagt.

Fordelene ved en erfaren og branchespecifik ERP-udbyder

Det er vigtigt at huske, at det ikke er alle ERP-udbydere inden for fødevarebranchen, der har de samme forudsætninger for at kunne levere den rette og nødvendige løsning til fødevarevirksomheder. I de foregående afsnit er der gennemgået funktioner i et optimalt fødevarespecifikt ERP-system, der hjælper med at holde din virksomhed beredt på nutiden og fremtiden – ovenstående funktioner bør være på din tjekliste, når du vurderer, hvilken platform der er den rigtige til at understøtte jeres virksomhedsmål og -ambitioner.

Andre vigtigt indikatorer, der kan skille ERP-bukkene fra fårene, er mængden af brancheerfaring, som ERP-udbyderen kan tilbyde. Det er essentielt, at udbyderens specifikke systemer og funktionaliteter kan blive skræddersyet til din fødevarevirksomhed, ligesom det også altid er fordelagtigt, hvis de tilbyder brugervenlige og intuitive grænseflader. Hos Notora er vi overbeviste om, at vores mangeårige opbygning af knowhow inden for fødevareindustrien med Microsoft Dynamics 365 Business Central som grundstenen i vores løsning, gør os i stand til – med ro i sjælen – at kunne sætte flueben ved alle disse områder.

I Notora mener vi selv, at vores fødevarespecifikke ERP-løsninger giver jer et forspring, når det kommer til at fremtidssikre din fødevarevirksomhed. Løsningen vil fungere som fundamentet, hvorpå du kan bygge en bedre version af din virksomhed.

Hvis du ønsker at høre mere om, hvad Notora og vores løsninger kan gøre for din fødevareforretning, så kontakt os i dag.