4 metoder: Sådan kan dit ERP-system til fødevareproduktion hjælpe med at sikre din virksomheds fremtid

Kigger man på fødevareindustrien som helhed, så har den de senere år været alt andet end stillestående. I løbet af de seneste par år har vi set en stramning inden for eksempelvis stigningen af flere sporbarhedsregler, et øget fokus på fødevaresikkerhed, større og hyppigere forstyrrelser på supply chain-niveau, ændrede forbrugeradfærd og -mønstre og en øget indførelse af ”Industri 4.0”-teknologer: det kunne være IoT-aktiverede udstyr samt andre smarte enheder.

Det fremstår derfor klart som en streng nødvendighed, at virksomheder der opererer inden for fødevareproduktionen, bør og skal holde trit med dette hurtige forandringstempo, hvis de ikke ønsker at sakke bagud i forhold til konkurrenterne. For at din fødevarevirksomhed skal lykkes nu og her, men også i fremtiden, er det højest nødvendigt, at I får styr på de rigtige systemer, så jeres organisation kan holdes agil og omstillingsparat i forhold til at imødekomme morgendagens udfordringer.

Denne moderniserings- og implementeringsproces af fødevarespecifikke ERP-løsninger omtales af mange fagfolk som en ”digital transformation”. Flere forskelligartede software kan indgå i din virksomheds løsning, så din organisation kan skræddersy de nødvendige løsninger og applikationer, så ERP-løsningen netop medvirker til at løse jeres unikke udfordringer.

Når det er sagt, så har din virksomhed måske ikke sat sig ind i, hvilke fordele og funktioner, som et specialdesignet ERP-system kan give jer? Er sådan en investering overhovedet tiden, midlerne og energien værd?

For at demonstrere, hvor virkningsfuld den rigtige ERP-løsning kan være, vil vi i det følgende forsøge at afdække fire måder, hvorpå et fødevarespecifikt ERP-system til produktionsvirksomheder kan sikre succes i fremtiden.

  1. Sporbarhedsfunktioner for komplet synlighed

Både regeringer og forbrugere har hævet deres generelle forventningsniveau, når det kommer til sporbarhedsstandarderne for fødevarevirksomheder, som de støtter. Dette er ikke helt uden grund – tovejssporing er en vigtig og afgørende faktor i forhold til fødevaresikkerheden og også for identifikationen af kilder i forbindelse med eventuelle forureninger af produkter.

De sporbarhedsværktøjer, som et branchespecifikt ERP-system kan levere, letter både opfyldelsen af myndighedernes konstante reguleringer af velkendte standarder og sikrer samtidig, at alt I sender ud af jeres produktion, er egnet og sikret til forbrug. Og med opdateringer i realtid via integrationer med stregkodescannere og en yderst brugervenlig grænseflade, kan du handle med tillid og hurtighed baseret på de tilgængelige oplysninger.

  1. Cloud-implementeringer for maksimal fleksibilitet

COVID-19-pandemien fik mange forsyningskæder til at gå i stå, og sidenhen er mangel på arbejdskraft også dukket op som en problematik for mange af landets fødevarevirksomheder. Andre væsentlige problematikker – herunder mangel på materialer, stigende forsyningsomkostninger og transportforsinkelser – komplicerer også den daglige drift for din fødevarevirksomhed.

I tider som disse kan fleksibilitetsfaktoren være afgørende, og en af de bedste måder at nå det nødvendige niveau, er med en cloud-implementering af en branchespecifik ERP-platform til fødevarevirksomheder. Når dine medarbejdere bliver i stand til at få adgang til systemet, vil I have et fast omdrejningspunkt i forhold til at kunne reagere på nye udviklinger, der ellers ville skabe uro i de daglige fødevareproduktionsprocesser.

  1. Formel- og lagerstyring

At tilpasse sig forbrugernes adfærd og smagspræferencer – som eksempelvis det vi ser inden for plantebaserede produkter, funktionelle fødevarer og økologiske ingredienser – vil være afgørende for din virksomheds rentabilitet, relevans og appel til den trendy shopper, der efterhånden repræsenterer en stor del af markedet. Derfor har du brug for værktøjerne til at designe og skabe nye varer i overensstemmelse med opståede trends og præferencer.

Opskrifts- og formelstyringsfunktionerne i et fødevarespecifik ERP-løsning kan styrke dine innovative teams med evnen til at finjustere, gentage og perfektionere nye produkter, der efterlever og opfylder de gældende krav. Når du ved, at du også vil arbejde med nye leverandører og sikre de nødvendige vare og materialer er på lager, vil du også kunne drage fordel af de omfattende lagerstyringsfunktioner, som en avanceret løsning fra Notora kan levere.

  1. Skalerbarhed vil tillade vækst

I ved udmærket, at implementeringen af en virksomhedsomspændende platform kan være en dyr fornøjelse, der vil tage mange måneder – hvis ikke år – at få gennemført. Derfor er du også nødt til at finde et system, der kan imødekomme din virksomheds udvikling, efterhånden som flere lag og facetter bliver pålagt jeres fremmarch. Det skal kunne skaleres med din vækst og give mulighed for introduktionen af nye forsyningskædepartnere, produkter, personale og processer.

Notoras ERP-system designet til fødevarevirksomheder er udformet med dette i tankerne og kan gradvist skaleres i takt med, at din drift også løftes. Det giver mulighed for inkorporering af nye linjer, roller og afdelinger. Med en fuldt konfigurerbar backend, der er bygget på viden om, at industrien er i konstant forandring, og at ingen virksomheder står over for nøjagtig de samme udfordringer og omstændigheder, ved du, at din teknologi kan justeres efter behov og udvikling i et fremtidigt perspektiv.

Tjek alle ”kasser” før dit ERP-valg

Nu har du forhåbentlig en bedre forståelse af de vigtigste fordele ved ERP-teknologi, og hvordan den kan hjælpe fødevarevirksomheder med at holde sig på tæerne i perioder med usikkerhed, hvor der stadig er mulighed for at opnå kritiske målsætninger på en pålidelig og sikker måde. Igen: hvis du går i gang med at søge efter en ERP-løsning nu og her, kommer ud højest sandsynligt til at ende i en form for ”analyse-lammelse”: mange udbydere med hver sine kompetenceområder.

At identificere, hvad der adskiller en bestemt ERP-løsning fra en anden, vil være af stor betydning i din udvælgelsesproces. Du er med stor sandsynlighed på udkig efter et system, der er opbygget til din branche, hvor du skal være særlig opmærksom på de sektor- og segmentspecifikke funktioner; det kunne være fangstvægtstyring for kød- og fiskevirksomheder eller sendingssporing til virksomheder, der arbejder med friske produkter.

I Notora har vi en komplet pakke af sådanne specialiserede værktøjer, og vi tilbyder også cloud-implementeringer, som tidligere i denne artikel er beskrevet.

Med Notora som din ERP-udbyder får du en erfaren partner med mange års erfaring og ekspertise og viden om de bedste løsninger til alle slags fødevarevirksomheder. Vores dedikerede ansatte kan hjælpe med at kortlægge implementeringsprocessen ud fra en tidslinje med milepæle, så i trin for trin kan følge fremgangen slavisk.

Når din virksomhed er klar til at høre mere og udforske, hvad vi i Notora kan tilbyde din fødevarevirksomhed, så kontakt os!

Kigger man på fødevareindustrien som helhed, så har den de senere år været alt andet end stillestående. I løbet af de seneste par år har vi set en stramning inden for eksempelvis stigningen af flere sporbarhedsregler, et øget fokus på fødevaresikkerhed, større og hyppigere forstyrrelser på supply chain-niveau, ændrede forbrugeradfærd og -mønstre og en øget indførelse af ”Industri 4.0”-teknologer: det kunne være IoT-aktiverede udstyr samt andre smarte enheder.

Det fremstår derfor klart som en streng nødvendighed, at virksomheder der opererer inden for fødevareproduktionen, bør og skal holde trit med dette hurtige forandringstempo, hvis de ikke ønsker at sakke bagud i forhold til konkurrenterne. For at din fødevarevirksomhed skal lykkes nu og her, men også i fremtiden, er det højest nødvendigt, at I får styr på de rigtige systemer, så jeres organisation kan holdes agil og omstillingsparat i forhold til at imødekomme morgendagens udfordringer.

Denne moderniserings- og implementeringsproces af fødevarespecifikke ERP-løsninger omtales af mange fagfolk som en ”digital transformation”. Flere forskelligartede software kan indgå i din virksomheds løsning, så din organisation kan skræddersy de nødvendige løsninger og applikationer, så ERP-løsningen netop medvirker til at løse jeres unikke udfordringer.

Når det er sagt, så har din virksomhed måske ikke sat sig ind i, hvilke fordele og funktioner, som et specialdesignet ERP-system kan give jer? Er sådan en investering overhovedet tiden, midlerne og energien værd?

For at demonstrere, hvor virkningsfuld den rigtige ERP-løsning kan være, vil vi i det følgende forsøge at afdække fire måder, hvorpå et fødevarespecifikt ERP-system til produktionsvirksomheder kan sikre succes i fremtiden.

  1. Sporbarhedsfunktioner for komplet synlighed

Både regeringer og forbrugere har hævet deres generelle forventningsniveau, når det kommer til sporbarhedsstandarderne for fødevarevirksomheder, som de støtter. Dette er ikke helt uden grund – tovejssporing er en vigtig og afgørende faktor i forhold til fødevaresikkerheden og også for identifikationen af kilder i forbindelse med eventuelle forureninger af produkter.

De sporbarhedsværktøjer, som et branchespecifikt ERP-system kan levere, letter både opfyldelsen af myndighedernes konstante reguleringer af velkendte standarder og sikrer samtidig, at alt I sender ud af jeres produktion, er egnet og sikret til forbrug. Og med opdateringer i realtid via integrationer med stregkodescannere og en yderst brugervenlig grænseflade, kan du handle med tillid og hurtighed baseret på de tilgængelige oplysninger.

  1. Cloud-implementeringer for maksimal fleksibilitet

COVID-19-pandemien fik mange forsyningskæder til at gå i stå, og sidenhen er mangel på arbejdskraft også dukket op som en problematik for mange af landets fødevarevirksomheder. Andre væsentlige problematikker – herunder mangel på materialer, stigende forsyningsomkostninger og transportforsinkelser – komplicerer også den daglige drift for din fødevarevirksomhed.

I tider som disse kan fleksibilitetsfaktoren være afgørende, og en af de bedste måder at nå det nødvendige niveau, er med en cloud-implementering af en branchespecifik ERP-platform til fødevarevirksomheder. Når dine medarbejdere bliver i stand til at få adgang til systemet, vil I have et fast omdrejningspunkt i forhold til at kunne reagere på nye udviklinger, der ellers ville skabe uro i de daglige fødevareproduktionsprocesser.

  1. Formel- og lagerstyring

At tilpasse sig forbrugernes adfærd og smagspræferencer – som eksempelvis det vi ser inden for plantebaserede produkter, funktionelle fødevarer og økologiske ingredienser – vil være afgørende for din virksomheds rentabilitet, relevans og appel til den trendy shopper, der efterhånden repræsenterer en stor del af markedet. Derfor har du brug for værktøjerne til at designe og skabe nye varer i overensstemmelse med opståede trends og præferencer.

Opskrifts- og formelstyringsfunktionerne i et fødevarespecifik ERP-løsning kan styrke dine innovative teams med evnen til at finjustere, gentage og perfektionere nye produkter, der efterlever og opfylder de gældende krav. Når du ved, at du også vil arbejde med nye leverandører og sikre de nødvendige vare og materialer er på lager, vil du også kunne drage fordel af de omfattende lagerstyringsfunktioner, som en avanceret løsning fra Notora kan levere.

  1. Skalerbarhed vil tillade vækst

I ved udmærket, at implementeringen af en virksomhedsomspændende platform kan være en dyr fornøjelse, der vil tage mange måneder – hvis ikke år – at få gennemført. Derfor er du også nødt til at finde et system, der kan imødekomme din virksomheds udvikling, efterhånden som flere lag og facetter bliver pålagt jeres fremmarch. Det skal kunne skaleres med din vækst og give mulighed for introduktionen af nye forsyningskædepartnere, produkter, personale og processer.

Notoras ERP-system designet til fødevarevirksomheder er udformet med dette i tankerne og kan gradvist skaleres i takt med, at din drift også løftes. Det giver mulighed for inkorporering af nye linjer, roller og afdelinger. Med en fuldt konfigurerbar backend, der er bygget på viden om, at industrien er i konstant forandring, og at ingen virksomheder står over for nøjagtig de samme udfordringer og omstændigheder, ved du, at din teknologi kan justeres efter behov og udvikling i et fremtidigt perspektiv.

Tjek alle ”kasser” før dit ERP-valg

Nu har du forhåbentlig en bedre forståelse af de vigtigste fordele ved ERP-teknologi, og hvordan den kan hjælpe fødevarevirksomheder med at holde sig på tæerne i perioder med usikkerhed, hvor der stadig er mulighed for at opnå kritiske målsætninger på en pålidelig og sikker måde. Igen: hvis du går i gang med at søge efter en ERP-løsning nu og her, kommer ud højest sandsynligt til at ende i en form for ”analyse-lammelse”: mange udbydere med hver sine kompetenceområder.

At identificere, hvad der adskiller en bestemt ERP-løsning fra en anden, vil være af stor betydning i din udvælgelsesproces. Du er med stor sandsynlighed på udkig efter et system, der er opbygget til din branche, hvor du skal være særlig opmærksom på de sektor- og segmentspecifikke funktioner; det kunne være fangstvægtstyring for kød- og fiskevirksomheder eller sendingssporing til virksomheder, der arbejder med friske produkter.

I Notora har vi en komplet pakke af sådanne specialiserede værktøjer, og vi tilbyder også cloud-implementeringer, som tidligere i denne artikel er beskrevet.

Med Notora som din ERP-udbyder får du en erfaren partner med mange års erfaring og ekspertise og viden om de bedste løsninger til alle slags fødevarevirksomheder. Vores dedikerede ansatte kan hjælpe med at kortlægge implementeringsprocessen ud fra en tidslinje med milepæle, så i trin for trin kan følge fremgangen slavisk.

Når din virksomhed er klar til at høre mere og udforske, hvad vi i Notora kan tilbyde din fødevarevirksomhed, så kontakt os!