Lokal tilstedeværelse er helt afgørende for at få en dybdegående forståelse af virksomhedernes hverdag og konkrete behov. Endnu mere udtalt er behovet, når det drejer sig om et område med så anderledes geografiske forhold – og derfor også brancheudfordringer – som det grønlandske marked.

I perioden 14.-22. august 2019 mødes Kommerciel Ansvarlig i Notora, Marie Bianca Lilholt, sammen med Teamchef på Notoras Nuukkontor, Brian Kjær, med grønlandske erhvervsfolk i Nuuk og omegn.

Her skal der tales om konkrete udfordringer og om, hvordan de rette Business Central løsninger kan skabe konkret værdi og forbedrede arbejdsgange.

”Man kan mærke, at Grønlands erhvervsliv er i teknologisk fremdrift. Det er en udvikling, vi gerne vil bidrage til og være en del af” siger Kommerciel Ansvarlig i Notora, Marie Bianca Lilholt.

Man skal se afstandene for at forstå kompleksiteten

Den grønlandske økonomi har historisk set altid været forbundet til naturens ressourcer. Og det ses, ifølge Marie Bianca Lilholt, tydeligt både i mødet med de lokale og meget imødekommende erhvervsfolk.

”Der er en naturlig kompleksitet ved både import/eksport på grund af de enorme afstande og den til tider svære tilgængelighed. Det er en udfordring, man først rigtigt forstår, når man ser det med egne øjne og møder producenterne, engrosforhandlerne og de logistikansvarlige på deres egen hjemmebane.”

Lokal forståelse giver bedre løsninger

Notora ApS fusionerede 1. juli 2019 med Ikiorti og etablerede sig i Nuuk. Tidligere ejer af Ikiorti og nu konsulent og teamchef i Nuuk, Brian Kjær, peger også på muligheden for at kunne uddanne lokale NAV konsulenter i Grønland, for at kunne opretholde og udbygge det tætte samarbejde med grønlandsk erhvervsliv.

Lokal forståelse giver derved bedre og mere værdiskabende løsninger. Derfor bliver de lokale møder i Grønland også så hyppige som muligt, ligesom at Notora også afholder Business Central seminar til december i kulturhuset Katuaq.

Indtil da er vi klar til sparring, til at stille spørgsmål og udfordre eksisterende løsninger og processer, der kan optimeres via de rette digitale løsninger.