En række udvalgte moduler henvendt produktion
Indsigt i produktionen
Få indsigt i alle operationelle aspekter
Effektiv produktion
Producer så effektivt som muligt med produktionsstøtte og planlægning
At foretage ændringer let
Foretag nemt øjeblikkelige ændringer på arbejdspladsen
Indsigt i produktionen
få indsigt i alle operationelle aspekter
Effektiv produktion
producer så effektivt som muligt med produktionsstøtte og planlægning
At foretage ændringer let
foretag nemt øjeblikkelige ændringer på arbejdspladsen
Avanceret produktionsplanlægning
Produktionsplanlægning er af afgørende betydning for korrekte gennemløbstider i jeres produktionsafdeling og en problemfri forbindelse mellem efterspørgsel og udbud. Omfattende planlægning, der tager højde for faktorer som maskinkapacitet, arbejdskraft og tilgængelighed af kritiske materialer er et komplekst spørgsmål. For mange fødevarevirksomheder er dette et dagligt fænomen. Med Foodware 365 tilbydes I indsigt i efterspørgslen efter arbejdskraft, udstyr og kritiske materialer på længere sigt. Og I kender den aktuelle status for ordrer og lagerbeholdning, og hvad I stadig har brug for at producere for at kunne matche efterspørgslen. Dette gøres med MPS og MRP. I kan optimere planlægningsprocessen ved hjælp af skiftetider. Registreringen af produktionsordrer udføres med skærme på den pågældende linje.
Da brugervenlighed er meget vigtig i denne proces, har producenten bag Foodware 365 valgt ikke at placere disse skærme i selve ERP-opsætningen, men at bygge dem ind i Microsoft PowerApps. Disse apps er ideelle til brug på tablets og smartphones.
Forsendelsesstyring
Ferskproducentvirksomheder er meget bekymrede over forsendelsesstyring både indlands og i udlandet. Naturligvis vil I have adgang til status for disse sendinger, hvor og når som helst. Er der stadig nok på lager? Hvilke omkostningsposter er booket på sendingen? Kan sendingen fjernes fra systemet? Dette er alle spørgsmål, der besvares i realtid i forsendelsesdomænet, som er indbygget i Foodware 365. Omkostningerne forbundet med hver transaktion kan allokeres til hver specifik sending til processer i hele kæden: fra import, logistik og produktion til levering. Modulet giver svar på spørgsmål, der sædvanligvis kun kan adresseres på finansniveau, men nu vises gennemsigtigt på forsendelses- og endda batchniveau.
Operationskontrol (OC)
De forskellige afdelinger i jeres virksomhed skal arbejde effektivt som en samlet enhed. I vil være i stand til at registrere output og forbrug af jeres produktionsordrer på en effektiv måde. Og I vil være i stand til at forholde jer til disse oplysninger løbende i lager- eller produktionsafdelingen. Med operationskontrol (OC) kan I administrativt let og straks implementere de ændringer, der sker på arbejdspladsen. Dette giver jer det nødvendige overblik og greb over tilgængelige lagerniveauer. Derudover gives der en klar oversigt over de frigivne ordrer i produktionsplanlægningen.
Produktion baseret på daglige prognoser
Inden for specielt den friske sektor af fødevarer er det et tilbagevendende problem med ”de korte ordrer”. Meget af produktionen foregår ud fra den daglige forventning, ikke efter en veludtænkt plan. Mens produktionen finder sted i henhold til disse prognoser, kommer salgsordrer løbende ind i løbet af dagen, hvorigennem produktionsmængderne justeres.
Optagelse af Co-produkter og biprodukter
Mange produktionsvirksomheder håndterer co-produkter og/eller biprodukter. Det er muligt at konfigurere et eller flere co-produkter og/eller biprodukter pr. produktionsordrer i OC-skærmen. Konfigurerbare co-produkter og/eller biprodukter er f.eks. opskæring af affald, resterende dej, der bruges i brød og bagværk, eller det faktum, at der ved siden af standardvarestørrelsen kan registreres andre dimensioner, der strømmer fra produktionsprocessen.
Shop Floor-kontrol
Fra et ledelsesmæssigt informationssystem kan I se, om produktionsprognosen nås eller ej. Shop Floor-kontrol giver jer mulighed for bedre styring af produktionsprognoser, og I kan oprette forbindelse i realtid. Gennem Business Intelligence har I indsigt og mulighed for at forbedre dette aspekt. I kan se nøjagtigt, hvilken maskine eller operatør, der er årsagen til tilbageslaget.
Greb om massebalancen
Ethvert kilogram, som I inkluderer i jeres produktionsproces, må falde fra ét eller andet sted: massebalancen. Dette giver jer mulighed for at demonstrere, at antallet af råmaterialer i produktionsprocessen er nøjagtigt i overensstemmelse med slutproduktets specifikationer. Dette har alt at gøre med forebyggelse af svig og kan vises ved hjælp af Business Intelligence.
Indsigt i den samlede udstyrseffektivitet (OEE)
Fødevarevirksomheder kræver indsigt i deres samlede udstyrseffektivitet (OEE), en KPI, der giver jer mulighed for at overvåge, hvor effektivt I producerer. Derfor har I brug for indsigt i de oplysninger, der styrer processen: tilgængeligheden af jeres udstyr, dets ydeevne og kvaliteten af jeres produkter. Med Business Intelligence kan I hente disse oplysninger fra Foodware 365.
Omkostninger
Hvad er den nøjagtige pris pr. enhed? Hvor mange mennesker og maskiner er der behov for? Hvor mange råvarer, rengøring og omstillingstid har I brug for? I skal kende et produkts omkostningspris for at kunne udføre efterberegninger ud fra jeres produktionsproces, og samtidig vide, hvad investeringsafkastet er på bestemt produkter, som I sælger. Så ved I helt sikkert, at der er overskud på hver enkelt vare, som sælges.
Hurtigt, fleksibelt og pålideligt
Foodware 365 integrerer de kommercielle og finansielle systemer. På den ene side skal systemet være hurtigt og fleksibelt for de kommercielle afdelinger, men set ud fra et økonomisk perspektiv, skal det først og fremmest være pålideligt. En samlet løsning, hvor begge dele inkluderes, er et ”must” for enhver ferskproducentvirksomhed, der ønsker at reagere tilstrækkeligt på konstant skiftende markedsforhold. Det er yderst vigtigt, at I til enhver tid har adgang til de rigtig oplysninger og kan handle i overensstemmelse hermed for at bygge videre på jeres vækstambitioner.
Avanceret produktionsplanlægning
Produktionsplanlægning er af afgørende betydning for korrekte gennemløbstider i jeres produktionsafdeling og en problemfri forbindelse mellem efterspørgsel og udbud. Omfattende planlægning, der tager højde for faktorer som maskinkapacitet, arbejdskraft og tilgængelighed af kritiske materialer er et komplekst spørgsmål. For mange fødevarevirksomheder er dette et dagligt fænomen. Med Foodware 365 tilbydes I indsigt i efterspørgslen efter arbejdskraft, udstyr og kritiske materialer på længere sigt. Og I kender den aktuelle status for ordrer og lagerbeholdning, og hvad I stadig har brug for at producere for at kunne matche efterspørgslen. Dette gøres med MPS og MRP. I kan optimere planlægningsprocessen ved hjælp af skiftetider. Registreringen af produktionsordrer udføres med skærme på den pågældende linje.
Da brugervenlighed er meget vigtig i denne proces, har producenten bag Foodware 365 valgt ikke at placere disse skærme i selve ERP-opsætningen, men at bygge dem ind i Microsoft PowerApps. Disse apps er ideelle til brug på tablets og smartphones.
Forsendelsesstyring
Ferskproducentvirksomheder er meget bekymrede over forsendelsesstyring både indlands og i udlandet. Naturligvis vil I have adgang til status for disse sendinger, hvor og når som helst. Er der stadig nok på lager? Hvilke omkostningsposter er booket på sendingen? Kan sendingen fjernes fra systemet? Dette er alle spørgsmål, der besvares i realtid i forsendelsesdomænet, som er indbygget i Foodware 365. Omkostningerne forbundet med hver transaktion kan allokeres til hver specifik sending til processer i hele kæden: fra import, logistik og produktion til levering. Modulet giver svar på spørgsmål, der sædvanligvis kun kan adresseres på finansniveau, men nu vises gennemsigtigt på forsendelses- og endda batchniveau.
Operationskontrol (OC)
De forskellige afdelinger i jeres virksomhed skal arbejde effektivt som en samlet enhed. I vil være i stand til at registrere output og forbrug af jeres produktionsordrer på en effektiv måde. Og I vil være i stand til at forholde jer til disse oplysninger løbende i lager- eller produktionsafdelingen. Med operationskontrol (OC) kan I administrativt let og straks implementere de ændringer, der sker på arbejdspladsen. Dette giver jer det nødvendige overblik og greb over tilgængelige lagerniveauer. Derudover gives der en klar oversigt over de frigivne ordrer i produktionsplanlægningen.
Produktion baseret på daglige prognoser
Inden for specielt den friske sektor af fødevarer er det et tilbagevendende problem med ”de korte ordrer”. Meget af produktionen foregår ud fra den daglige forventning, ikke efter en veludtænkt plan. Mens produktionen finder sted i henhold til disse prognoser, kommer salgsordrer løbende ind i løbet af dagen, hvorigennem produktionsmængderne justeres.
Optagelse af Co-produkter og biprodukter
Mange produktionsvirksomheder håndterer co-produkter og/eller biprodukter. Det er muligt at konfigurere et eller flere co-produkter og/eller biprodukter pr. produktionsordrer i OC-skærmen. Konfigurerbare co-produkter og/eller biprodukter er f.eks. opskæring af affald, resterende dej, der bruges i brød og bagværk, eller det faktum, at der ved siden af standardvarestørrelsen kan registreres andre dimensioner, der strømmer fra produktionsprocessen.
Shop Floor-kontrol
Fra et ledelsesmæssigt informationssystem kan I se, om produktionsprognosen nås eller ej. Shop Floor-kontrol giver jer mulighed for bedre styring af produktionsprognoser, og I kan oprette forbindelse i realtid. Gennem Business Intelligence har I indsigt og mulighed for at forbedre dette aspekt. I kan se nøjagtigt, hvilken maskine eller operatør, der er årsagen til tilbageslaget.
Greb om massebalancen
Ethvert kilogram, som I inkluderer i jeres produktionsproces, må falde fra ét eller andet sted: massebalancen. Dette giver jer mulighed for at demonstrere, at antallet af råmaterialer i produktionsprocessen er nøjagtigt i overensstemmelse med slutproduktets specifikationer. Dette har alt at gøre med forebyggelse af svig og kan vises ved hjælp af Business Intelligence.
Indsigt i den samlede udstyrseffektivitet (OEE)
Fødevarevirksomheder kræver indsigt i deres samlede udstyrseffektivitet (OEE), en KPI, der giver jer mulighed for at overvåge, hvor effektivt I producerer. Derfor har I brug for indsigt i de oplysninger, der styrer processen: tilgængeligheden af jeres udstyr, dets ydeevne og kvaliteten af jeres produkter. Med Business Intelligence kan I hente disse oplysninger fra Foodware 365.
Omkostninger
Hvad er den nøjagtige pris pr. enhed? Hvor mange mennesker og maskiner er der behov for? Hvor mange råvarer, rengøring og omstillingstid har I brug for? I skal kende et produkts omkostningspris for at kunne udføre efterberegninger ud fra jeres produktionsproces, og samtidig vide, hvad investeringsafkastet er på bestemt produkter, som I sælger. Så ved I helt sikkert, at der er overskud på hver enkelt vare, som sælges.
Hurtigt, fleksibelt og pålideligt
Foodware 365 integrerer de kommercielle og finansielle systemer. På den ene side skal systemet være hurtigt og fleksibelt for de kommercielle afdelinger, men set ud fra et økonomisk perspektiv, skal det først og fremmest være pålideligt. En samlet løsning, hvor begge dele inkluderes, er et ”must” for enhver ferskproducentvirksomhed, der ønsker at reagere tilstrækkeligt på konstant skiftende markedsforhold. Det er yderst vigtigt, at I til enhver tid har adgang til de rigtig oplysninger og kan handle i overensstemmelse hermed for at bygge videre på jeres vækstambitioner.